Certificiranje halal kvalitete: Agencija iz BiH među pet u svijetu

Bez autora
Feb 20 2011

Agencija za certificiranje halal kvalitete u BiH je, prema posljednjem rangiranju, od 180 halal certifikacijskih kuća rangirana u „top pet" u svijetu. Svi najvažniji proizvođači hrane iz BiH i regiona su halal certificirani ili se nalaze u tom procesu. Do sad je halal certifikat dodijeljen za 59 kompanija sa oko 3.000 certificiranih proizvoda. U procesu halal certificiranja nalazi se još četrdesetak kompanija. Pored zadovoljenja potreba domaćeg tržišta, halal certificirane kompanije iz BiH sve češće svoje proizvode izvoze u islamske zemlje, ali i u države zapadne Evrope i SAD.

Certificiranje halal kvalitete: Agencija iz BiH među pet u svijetuAgencija za certificiranje halal kvalitete u BiH je, prema posljednjem rangiranju, od 180 halal certifikacijskih kuća rangirana u „top pet" u svijetu.

- Svi najvažniji proizvođači hrane iz BiH i regiona su halal certificirani ili se nalaze u tom procesu. Do sad je halal certifikat dodijeljen za 59 kompanija sa oko 3.000 certificiranih proizvoda - kazali su nam u Agenciji.

Oni su naveli da se u procesu halal certificiranja nalazi još četrdesetak kompanija. Pored zadovoljenja potreba domaćeg tržišta, halal certificirane kompanije iz BiH sve češće svoje proizvode izvoze u islamske zemlje, ali i u države zapadne Evrope i SAD.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik